Page 1 of 1

Windows Vista

Posted: Thu Apr 12, 2007 5:01 am
by Roscoe47
Do all the latest versions of Hardwood Solitaire 111 work with Vista?

As I expect those Microsoft people to release Vista Sp1, and then Vista SP2, just like they did with XP, will we have to keep updating/downloading newer versions of your games?
Are then many people out there actually using Vista, and if so, what problems have they encountered?

Posted: Thu Apr 12, 2007 10:09 am
by Jonas
HWS III should work fine with Vista.

Re: Windows Vista

Posted: Tue May 08, 2007 10:44 am
by Zadig
Roscoe47 wrote: Are then many people out there actually using Vista, and if so, what problems have they encountered?
I have installed the latest version of Solitaire III on my Vista computer, and it really do not function at all.

I run a Norwegian version of Windows Vista Ultimate on a modern selfbuildt monster.

Right now I really cannot use a program I have bought!

You can see the result here:
http://www.tresfjording.com/images/hwsiii_a.gif
http://www.tresfjording.com/images/hwsiii_b.gif

It seems that starting the game in the WinXP SP2 campability mode has made it playable, but it do not respond as it used to do under XP.

Posted: Tue May 08, 2007 3:21 pm
by Jonas
I just switched over to vista, and downloaded solitaire from the website, and I'm not seeing anything odd.

Try downloading again and see if it still doing that.

I'm guessing it's a video driver thing. Ya might want to review that.

It seems ok....now...

Posted: Wed May 09, 2007 9:04 am
by Zadig
Reinstalled may ATI drivers, and set the compability to WinXP.
It seems much better now...

Posted: Wed May 09, 2007 11:33 am
by Jonas
great, out of curiosity, try running it without being in compatiablity mode. I'm thinking it was just the drivers.

Vista

Posted: Mon Oct 08, 2007 6:59 pm
by Kazren
I have one of the original versions of Hardware Solitaire and I have many decks I've made with the deck press. Now I have Vista - is there any patch to play my old game with my decks or am I out of luck?

Posted: Tue Oct 09, 2007 3:46 pm
by Jonas
Well I THINK the problem was with the installer not the game itself, so perhaps copying the files over would work. OR if you installed over your old windows, it it should still work.

you MAY have to run it in compatibility mode, I think thats a right click on the icon.

Re: Windows Vista

Posted: Sun May 04, 2008 3:55 pm
by sahurst
I've used HW Sol II for years.

I just got a computer with Vista SP1 & the whole thing freezes up when I try to click on Menu & Help.

HW Spades works with no problems, at this point

* * * EDIT * * *

I figured out that my problem was more of a graphics card issue, than a Vista issue.

Try right clicking on the Icon & go to properties
Under the Compatibility Tab, click on the various "Settings"... see which works best with your computer / monitor / video card.

It worked for me, hope it's helpfull for others.